Sadjarska kmetija Janežič

se nahaja v prelepi gričevnati pokrajini v vasi Poljane pri Stični, le 10 km oddaljena od Ivančne Gorice.

Vendar vse lepo ni tudi dobro, in marsikateri kmet mora na težko dostopnih in razgibanih površinah prav pošteno prijeti za delo, da spravi krmo za živino in ostale pridelke za doma in prodajo. Za marsikoga namreč sama živinoreja in osnovno kmetijstvo ni dovolj, da bi preživeli v današnjih časih. 

Tako smo se leta 1993 odločili za pridelavo jagod. S tem smo se podali v novo vejo kmetijske dejavnosti. Tako sta že dve generaciji specializirani za sadjarstvo.

Na naši kmetiji pridelujemo različno sadje, kot so jabolka, jagode, breskve, slive in češnje. Skrbno izbiramo sorte in vrste sadja, ki se najbolje prilagajajo lokalnim razmeram ter zagotavljajo najboljšo kakovost in okus. Poleg tega skrbimo tudi za trajnostno kmetovanje, kar pomeni, da uporabljamo integrirane prakse pridelave, ki ohranjajo naravno ravnovesje in zmanjšujejo negativne vplive na okolje.


Naša glavna dejavnost je pridelava svežega sadja ter predelava v sokove, marmelade, jabolčni kis in druge izdelke. Uporabljamo sestavine, ki so pridelane na naši kmetiji, ter sledimo tradicionalnim metodam pridelave in predelave. Naše izdelke lahko najdete na tržnicah v Ivančni Gorici in Grosupljem, po dogovoru pa jih lahko dostavimo tudi na vaš dom.

V letu 2022 smo kupili novo predelovalno linijo, ki nam omogoča, da lahko nudimo še več storitev našim strankam. Ž
Sedaj lahko svoje jabolka predelate v sok kar na naši kmetiji. V jesenskem času pripravimo tudi drva za naše stranke, ki jih na željo nažagamo in pripeljemo na njihov dom.


Poleg sadjarstva in zelenjave se delno še vedno ukvarjajo z živinorejo (govedo, kokoši, pujsi, …), predvsem zato, da se strme površine ne bi vse bolj zaraščale.

Naša družinska tradicija čebelarstva pa nam omogoča tudi pridelavo kakovostnega medu. Naš ata doma s skrbnostjo in ljubeznijo skrbi za naše čebele, ki nabirajo nektar v naravnem okolju in proizvajajo edinstvene vrste medu, kot sta kostanjev in cvetlični med.

Vabimo vas, da obiščete našo kmetijo ter okusite izdelke, ki jih ponujamo. Pri nas boste našli sveže in okusno sadje ter druge kmetijske pridelke.